Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuw energienet voor gelijkstroom in Lelystad

Als Duurzame Energie- en Ontwikkelingsmaatschappij in Flevoland versnelt DE-on de energietransitie in de provincie. We zijn dan ook blij met het nieuws wat onlangs in Trouw verscheen: energienetbedrijf Alliander begint bij Lelystad een proef met een nieuw soort stroomnet, speciaal voor het gebruik van duurzame energie uit zonnepanelen.

Unieke proef

Alliander doet deze unieke proef omdat zonnepanelen gelijkstroom produceren. Ook apparaten, zoals ledlampen, elektrische auto’s en warmtepompen werken op gelijkstroom. Door het traditionele net loopt echter wisselstroom. Duurzaam opgewekte zonne-energie wordt dus dubbel – en onnodig – omgezet. Door het nieuwe loopt gelijkstroom, zodat er rechtstreeks op het net aangesloten kan worden.

Hage de Vries, directeur DE-on: “Wat Alliander in Lelystad gaat doen is vooral bedoelt om ervaring op te doen met de energiewinst en daarmee nog geen “proven technology”, maar het werkt wel! Daarom zijn we heel blij met de proef die ze doen. Bovendien ziet DE-on graag meer zonnepanelen die duurzame energie opwekken en we juichen alle ontwikkelingen die kant op, van harte toe!”

Meer lezen?

Meer lezen over de proef die Alliander doet met directe aansluitingen op het nieuw aan te leggen gelijkstroomnet? Lees hier het volledige artikel op de website van Trouw.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.