Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe ronde SDE++ subsidie vanaf september

Heb je als ondernemer plannen om te verduurzamen en wil je daarvoor SDE++-subsidie aanvragen? Dat kan vanaf september dit jaar en niet al vanaf juni. Dat besloot minister Jetten van Klimaat en Energie onlangs. Het kabinet heeft namelijk nog geen groen licht gekregen van de Europese Commissie voor de reservering van budget voor minder rendabele technieken.

Meer kans voor minder rendabele technieken

In deze nieuwe aanvraagronde voor de SDE++ zijn er zogenaamde ‘hekjes’ in het budget Deze hekjes zorgen ervoor dat subsidieaanvragen voor minder rendabele technieken meer kans maken op subsidie. Voor deze aanpassing is alleen wel goedkeuring van de Europese Commissie nodig.

Energietransitie versnellen

Het werkt als volgt: met een hekje rond een deel van het budget reserveer je een minimaal bedrag voor technieken die werken met lage-temperatuurwarmte, hoge-temperatuurwarmte en moleculen. Deze technieken zijn op de korte termijn rendabel. Voor de langere termijn zijn ze echter wel noodzakelijk om de energietransitie te versnellen. Daarom kiest de overheid voor het aanpassen van de subsidie, zodat deze technieken ook kans maken.

Je hebt dus nog even de tijd, maar we geven je alvast 3 redenen om SDE++ aan te vragen.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.