Zoek
Sluit dit zoekvak.

DE-on Ontwikkellening voor zonnepark aan de Enserweg in Ens

Amatrex is een groothandel in landbouwmachines, werktuigen en tractoren gevestigd in de gemeente Noordoostpolder. Het bedrijf wil verduurzamen en is dan ook bezig met de ontwikkeling van een zonnepark aan de Enserweg in Ens. Stichting DE-on heeft een deel van de investering in de ontwikkeling van dit zonnepark gefinancierd met de DE-on Ontwikkellening.

De oppervlakte van het beschikbare land voor het toekomstige zonnepark aan de Enserweg is op dit moment zo’n 0,5 hectare. Er staat nu nog een kassensysteem op het terrein. Arnout Aarnink, eigenaar van Amatrex, wil deze kassen verwijderen zodat er plaatsgemaakt kan worden voor een zonnepark van +/- 1,1 MWp. De vergunningaanvraag hiervoor is inmiddels gestart.

Financiële ondersteuning door DE-on

DE-on heeft een Ontwikkellening aan Amatrex verstrekt om een deel van de ontwikkelkosten voor het zonnepark te kunnen financieren. Denk aan de kosten voor de leges, de vergunningaanvraag en de aanbetaling bij Liander. Wanneer de vergunning uiteindelijk niet wordt verstrekt of indien er een andere reden is dat het project niet wordt gerealiseerd, dan hoeft Amatrex de lening niet terug te betalen. Op deze manier loopt DE-on dus het risico.

Karen Friele, adviseur projectontwikkeling: DE-on “Als het project doorgaat, kunnen de kosten uit de ontwikkelfase worden terugverdient uit de businesscase van het project. Het kan ook voorkomen dat in deze fase blijkt dat het project niet tot realisatie kan komen. Dit zorgt voor een risico dat ondernemers niet altijd willen nemen. Met de DE-on Ontwikkellening willen we deze drempel zoveel mogelijk wegnemen, zodat iedere ondernemer kan investeren in duurzame energie en energiebesparing!”

Het toekomstige zonnepark met 1,1 MWp in oost-west opstelling gaat ongeveer 979.000 kWh per jaar opleveren. Dit is gelijk aan het elektriciteitsverbruik van ruim 300 huishoudens.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in de DE-on Ontwikkellening en kunnen wij u ondersteunen bij het ontwikkelen van uw duurzame energie- en energiebesparingsproject? Neem dan contact met ons op om de voorwaarden te bespreken, 085 4000 300 of info@deonflevoland.nl.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.