Zoek
Sluit dit zoekvak.

3 redenen om SDE++ aan te vragen voor jouw duurzame energietransitie

De Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++ subsidie) is een extra duwtje in de rug voor bedrijven die willen verduurzamen. Bijvoorbeeld door het aanleggen van zakelijke zonnepanelen of installeren van een industriële warmtepomp. Ieder jaar maakt het ministerie van Economische Zaken geld vrij voor het SDE-budget. In september 2023 start de nieuwe aanmeldronde. Lees hier hoe en waarom je deze subsidie aanvraagt met financiering van EEF.

  • Het levert geld op. De SDE++ subsidie is een exploitatiesubsidie waarmee je voor een langere periode subsidie krijgt. Vaak is dit 12 tot 15 jaar lang, afhankelijk van de techniek waar subsidie voor wordt aangevraagd. Daarnaast bespaar je op de energierekening omdat je zelfgeproduceerde duurzame energie gebruikt. Kortom, dankzij de SDE++ subsidie kun je geld besparen én verdienen door te investeren in duurzame energieproductie.
  • Je loopt geen risico. EEF financiert 75 procent van de kosten van de aanvraag voor je met een verduurzamingsvoucher. Het voordeel daarvan is dat je de kosten voor de aanvraag alleen betaalt als je de subsidie ook daadwerkelijk krijgt. De kosten van de subsidieaanvraag betaal je bij beschikking van de subsidie.
  • Je draagt actief bij aan de vermindering van CO2-uitstoot. De SDE++ subsidie stimuleert de productie van duurzame energie uit hernieuwbare bronnen, zoals zonne-energie, windenergie, biomassa en geothermische energie. Door het verhogen van het aandeel van duurzame energie in de energiemix, wordt de CO2-uitstoot een flink stuk minder. Bedrijven krijgen nu en in de toekomst steeds meer verplichtingen opgelegd om hun CO2-uitstoot in te perken. Zo moeten kantoren vanaf dit jaar minimaal label C hebben. Het energielabel kan worden verbeterd door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen. Daarnaast geldt vanuit de Nederlandse wetgeving een energiebesparingsplicht, informatieplicht of Europese Richtlijn Energie-Efficiëntie (EED)-auditplicht. Lees meer hierover in ons kennisdocument ‘Checklist wet -en regelgeving verduurzaming en energie’.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.