Zoek
Sluit dit zoekvak.

Overstappen op ledverlichting; 6 veelgestelde vragen

Het vervangen van ‘gewone’ verlichting voor ledverlichting is niet alleen een stuk beter voor het milieu; het levert ook een aanzienlijke jaarlijkse besparing op de elektriciteitsrekening op. Maar wat is ledverlichting eigenlijk? Welke soorten zijn er? Hoe kun je met ledverlichting daadwerkelijk geld besparen en wat zijn de subsidiemogelijkheden? Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) heeft hiervoor een FAQ opgesteld.

Sinds de introductie van ledverlichting in de jaren ’90 is de techniek continu doorontwikkeld, wat ervoor gezorgd heeft dat ledverlichting nu in vrijwel alle gevallen conventionele verlichting naar wens kan vervangen. In de FAQ: Een introductie met ledverlichting; 6 veel gestelde vragen worden zes vragen over ledverlichting beantwoordt. Hiermee krijgt u meer inzicht in de werking van ledverlichting én of het overstappen op ledverlichting voor uw situatie geschikt is.

  1. Wat is ledverlichting?
  2. Welke soorten ledverlichting zijn er?
  3. Welke lampen kunnen vervangen worden door ledverlichting?
  4. Hoe kan ik met ledverlichting geld besparen?
  5. Kan ik subsidie krijgen voor investeringen in ledverlichting?
  6. Wat kan EEF voor mij betekenen?
Mooie voorbeelden

In 2019 is Polder Staalproducties in Emmeloord overgestapt naar ledverlichting in de bedrijfshallen. Auke Sjoerd Tolsma, directeur Polder Staalproducties B.V: “Met het overstappen naar LED verlichting in onze bedrijfshallen, kunnen we een enorme energiebesparing realiseren. De terugverdientijd van de investering is voor ons ongeveer vier jaar, wat het heel aantrekkelijk maakt om over te stappen op deze duurzame variant. Ik ben er trots op dat we deze stappen kunnen zetten.”

In 2020 heeft VV Nagele de veldverlichting van twee voetbalvelden vervangen door ledveldverlichting. Hiermee bespaart de voetbalvereniging aanzienlijk op de jaarlijkse kosten van de geleverde groene elektriciteit. De ledverlichting zorgt er voor dat er minder stroom wordt verbruikt, waardoor kosten worden bespaard en de sport voor de leden betaalbaar blijft.

Download FAQ: Een introductie met ledverlichting; 6 veel gestelde vragen >
Kunt u hulp gebruiken bij uw project?

Heeft u vragen over het gebruik van ledverlichting of loopt u tegen uitdagingen aan? Neem dan contact op met Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF). Wij zijn een initiatief van de provincie Flevoland om de energietransitie te versnellen en helpen u graag met élke uitdaging richting een duurzamer Flevoland! Bel vrijblijvend met een van onze adviseurs op 085 4000 300 of stuur een e-mail naar info@eef-flevoland.nl.

Kennisbank

Bent u op zoek naar praktische informatie en inspiratie over het ontwikkelen, realiseren en financieren van duurzame energie- en energiebesparingsprojecten overzichtelijk bij elkaar?
U vindt het in onze Kennisbank!

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.