Subsidieregelingen voor Duurzame Energie & Energiebesparing: een overzicht

Nederland werkt aan duurzame, betrouwbare en beschikbare energie die voor iedereen betaalbaar is. De Rijksoverheid wil dat in 2030 minimaal 27% van alle gebruikte energie uit duurzame bronnen komt. In 2050 moet de energievoorziening zelfs helemaal duurzaam zijn. Om ondernemers te stimuleren over te stappen op duurzame energie, zijn er verschillende subsidieregelingen in het leven geroepen. Welke regelingen zijn er? Wanneer komt u in aanmerking? En hoe kan de subsidie worden aangevraagd? Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) heeft een kennisdocument voor u opgesteld met een overzicht van alle subsidies bij elkaar.

Wilt u als ondernemer duurzame energie en/of energiebesparing realiseren? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een of meerdere subsidies. In ons kennisdocument ‘Subsidiewijzer: overzicht subsidieregelingen Duurzame Energie en Energiebesparing’ in de EEF Kennisbank zetten we de meest belangrijke subsidies voor u op een rij.

1. Salderingsregeling
Doel: Het aantrekkelijk maken van investeringen in zonnepanelen voor kleinverbruikers.

2. Postcoderoosregeling
Doel: Het stimuleren van het kleinschalig opwekken van duurzame energie.

3. Stimuleringsregeling duurzame energieproductie (SDE++)
Doel: Op een kosteneffectieve manier CO2-reductie bereiken.

4. Energie-investeringsaftrek (EIA)
Doel: Het stimuleren van inkomsten- of vennootschapsbelastingplichtige instanties te investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie.

5. Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
Doel: Het stimuleren van investeringen in bedrijfsmiddelen.

6. Stimulering bouw & onderhoud sportaccommodaties
Doel: Het stimuleren van de bouw, het onderhoud en het beheer van sportaccommodaties. Daarnaast wordt ook de aanschaf en het onderhoud van sportmaterialen gestimuleerd.

7. Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)
Doel: Stimuleert particulieren en zakelijke gebruikers om minder gas en meer duurzame warmte te gebruiken.

8. Subsidie energiebesparing eigenhuis (SEEH) voor VvE’s
Doel: Stimuleert het treffen van energiebesparende maatregelen in bestaande koopwoningen.

9. Demonstratie Energie-en Klimaatinnovatie (DEI+)
Doel: Stimuleert pilotprojecten en demonstratieprojecten die minder energie willen gebruiken in het productieproces.

10. Subsidie van asbest naar duurzaam dak
Doel: Het stimuleren van het verduurzamen van asbestdaken.

Download het kennisdocument ‘Subsidiewijzer: overzicht subsidieregelingen Duurzame Energie en Energiebesparing’ >

Bent u op zoek naar meer praktische informatie en inspiratie over het ontwikkelen, realiseren en financieren van duurzame energie- en energiebesparingsprojecten overzichtelijk bij elkaar? Ga dan naar de EEF Kennisbank!

Hulp nodig bij uw project?

Heeft u vragen over de verschillende subsidiemogelijkheden voor duurzame energie of kunt u hulp gebruiken bij het aanvragen ervan? Neem dan contact op met Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF). Wij zijn een initiatief van de provincie Flevoland om de energietransitie te versnellen en helpen u graag met élke uitdaging richting een duurzamer Flevoland! Bel vrijblijvend met een van onze adviseurs op 085 4000 300 of stuur een e-mail naar info@eef-flevoland.nl.

[us_single_image image=”8314″ link=”url:https%3A%2F%2Fwww.eef-flevoland.nl%2Fondersteuning%2Fenergiescan%2F|||”][us_separator type=”invisible” size=”small”]

Kennisbank

Bent u op zoek naar praktische informatie en inspiratie over het ontwikkelen, realiseren en financieren van duurzame energie- en energiebesparingsprojecten overzichtelijk bij elkaar?
U vindt het in onze Kennisbank!

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.