Zoek
Sluit dit zoekvak.

Primco Biomassacentrale Lelystad

Realisatie van een duurzame biomassacentrale in Lelystad.

11,6 MWth
Vermogen
12.060 ton
CO2 reductie p.j.
500k euro
Financiering
Achtergesteld
Vermogen
in 2017
Uitgevoerd

Sinds oktober 2018 levert houtwarmtestation Primco – via energieleveranciers Vattenfall en Ennatuurlijk- aan ruim vijfduizend huishoudens in Lelystad duurzame stadswarmte. In de biomassacentrale worden houtsnippers van duurzaam bosbeheer gebruikt om op een milieuvriendelijke en economische wijze warmte op te wekken. De CO2-uitstoot van het houtwarmtestation is minstens 90% lager dan die van een gasgestookte installatie.

Om de biomassacentrale te bouwen was een financiering van ca. 8,5 miljoen euro nodig. Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) heeft voor 500.000 euro een achtergestelde lening verstrekt aan dit project. Primco is aangesloten op de bestaande installatie van Nuon en Ennatuurlijk die zo’n 5.000 huishoudens in o.a. de woonwijk Warande in Lelystad van duurzame warmte voorziet.

Bekijk de video van de biomassacentrale

Van duurzaam idee naar gerealiseerd project

Energie Expertisecentrum Flevoland draagt bij aan projecten voor zonne-energie, duurzame warmte, maar ook aan energiebesparende projecten voor bedrijven en gemeenten zoals het gebruik van ledverlichting. Initiatiefnemers in de provincie Flevoland die wij hebben geholpen bij de ontwikkeling, realisatie en financiering van hun duurzame energie- en energiebesparingsproject zijn onder andere:

Ik kan ook hulp gebruiken bij mijn project!

Wil je ook je pand verduurzamen en energie besparen? Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) helpt ondernemers, non-profit organisaties en energiecoöperaties in Flevoland met duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Neem contact met ons op. Wij helpen je graag!