Zoek
Sluit dit zoekvak.

Provincie Flevoland biedt subsidie voor zonnepanelen na saneren asbestdak

In 2024 komt er in Nederland een verbod op asbestdaken. De komende vijf jaar moeten dus alle asbestdaken van woningen, bedrijven en overheidsinstellingen in Nederland asbestvrij worden gemaakt. Naar schatting gaat dat in de Provincie Flevoland om zo’n 10.000 daken. Om de bezitters van asbestdaken hierin tegemoet te komen biedt de provincie vanaf 1 april 2019 een subsidie voor het plaatsen van zonnepanelen wanneer een asbestdak is gesaneerd.

Met de subsidieregeling ‘Van asbest naar duurzaam dak’ wil Flevoland de koppeling maken tussen de energietransitie –de Provincie wil in 2030 namelijk energieneutraal zijn– én de door het Rijk verplicht gestelde asbestsanering. Een mooi initiatief, waar wij als Duurzame Energie- en Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (DE-on) graag aan meewerken. Want ook wij willen de energietransitie in Flevoland versnellen!

Als onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk of commercieel belang doen wij dit door initiatiefnemers in Flevoland te helpen bij de ontwikkeling, realisatie en financiering van duurzame energie- en energiebesparings-projecten. Hiervoor zetten wij onze kennis, financiële mogelijkheden en netwerk in.

Hulp van DE-on nodig?

Wij kunnen ons voorstellen dat u hulp kunt gebruiken bij de realisatie van uw toekomstige zonnedak. DE-on is de Duurzame Energie- en Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland en heeft veel ervaring met de ontwikkeling en begeleiding van duurzame energieprojecten en zéker ook met zonne-projecten. Zo hebben wij onder andere in Swifterbant ondernemersfamilie Van Dalen geholpen met het realiseren van 1.100 zonnepanelen op twee grote daken van hun boerderijen. Hebben we Visverwerkingsbedrijf Northseafood op Urk geholpen met de financiering voor het plaatsen van ruim 1.600 zonnepanelen: het grootste zonnedak in de regio Noordoostpolder én zijn we in Zeewolde, Noordoostpolder en Urk actief met ‘Zon op Bedrijfsdaken’.

Wij helpen u graag door onze kennis te delen en u zo op weg te helpen met de realisatie van uw (zonne-energie) project.

Neem contact met ons op

Voor meer informatie over de subsidieregeling ‘Van asbest naar duurzaam dak’, een voorbeeldberekening en de voorwaarden; bekijk de leaflet van de Provincie. Bent u benieuwd wat DE-on voor u kan betekenen? Bel dan geheel vrijblijvend met een van onze Adviseurs Projectontwikkeling op 085 4000 300 of mail naar info@deonflevoland.nl.

Om voor een subsidie in aanmerking te komen gelden een aantal voorwaarden. Deze staan in de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012 (ASF 2012) en in nadere regels ‘Van asbest naar Duurzaam dak 2019-2020’.

Ga naar het aanmeldformulier >

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.