Zoek
Sluit dit zoekvak.

EEF ondersteunt project ‘Pampus Wind’ met verstrekking stand-by financiering

De gemeente Almere heeft als doel om in 2050 een CO-2 neutrale gemeente te zijn. Daarom is het bestaande windpark Jaap Rodenburg in Almere vervangen voor een nieuw groter windpark. Het nieuwe windpark is volledig gerealiseerd door Vattenfall en bestaat uit tien windturbines met ieder een vermogen van 3,8MW. Onderdeel van de ontwikkeling is dat 2 van de windturbines overgenomen zijn door energiecoöperatie Almeerse Wind. EEF heeft Almeerse Wind geholpen met de financiering van de overname door het verstrekken van een stand-by financiering.

Financiering van het project

De totale investering van deze twee windturbines bedraagt 9,6 miljoen euro. Dit is gefinancierd door middel van een projectfinanciering van 8,5 miljoen euro, aangevuld met een eigen inbreng van 1,3 miljoen euro. Deze eigen inbreng is gedaan door leden van Almeerse Wind en omwonenden. Hiervoor zijn achtergestelde obligaties uitgegeven.

EEF ontving het verzoek om een stand-by faciliteit beschikbaar te stellen van €500.000,-. Dit was voor het geval er onvoldoende financiering uit de obligaties beschikbaar kwam. Zeer waarschijnlijk is dit uiteindelijk niet het geval. Met de financiering heeft EEF Almeerse Wind en de andere financier extra zekerheid geboden dat de financiering van het Project rond zou komen.

Samenwerking

Almeerse Wind is tevreden over de samenwerking met EEF. Dankzij de ondersteuning van EEF kon de financiering worden geregeld en was er voldoende financiële back-up.

“Mooi dat we op deze manier Almeerse Wind kunnen helpen om haar portfolio windprojecten uit te breiden,” aldus EEF.

Hulp nodig?

Wilt u ook hulp van EEF bij uw financiering of meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Ook voor andere vragen of advies over verduurzaming helpen wij u graag! Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 085 019 4620 of mail naar info@eef-flevoland.nl. Wij helpen u graag!

Almeerse Wind is een lokale energiecoöperatie waarvan iedereen lid kan worden. Met hun eigen windturbines in Almere-Pampus produceren ze hun eigen groene stroom.

Ze willen hiermee minder afhankelijk worden van andere energieproducenten en -leveranciers. Almeerse Wind levert de allergroenste stroom van Nederland tegen eerlijke, transparante tarieven.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.