Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Provincie Flevoland verlengt subsidieregeling ‘Van asbest naar duurzaam dak’

Om de bezitters van asbestdaken tegemoet te komen, biedt de Provincie Flevoland sinds 1 april 2019 een subsidie genaamd Van asbest naar duurzaam dak’ voor het plaatsen van zonnepanelen wanneer een asbestdak is gesaneerd. Deze subsidieregeling die op 31 december 2020 af zou lopen, is door de provincie met een jaar verlengt. Er is nog subsidie mogelijk voor maar liefst 80.000 m2 dakoppervlak in de provincie.

De subsidieregeling is door de provincie Flevoland in het leven geroepen om de koppeling te kunnen maken tussen de energietransitie en de uit te voeren asbestsaneringen. Asbestsanering biedt namelijk een geweldige kans om de transitie naar een duurzame energiehuishouding aan te jagen. Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) helpt bedrijven en instellingen die te maken hebben met asbestsanering en gebruik willen maken van de regeling met advies, financiering én realisatie. Bekijk de leaflet van de Provincie voor meer informatie over de subsidieregeling, een voorbeeldberekening en de voorwaarden.

Passende financiering in aanvulling op de subsidie

Zo heeft EEF Familie De Lange uit Swifterbant geholpen met advies en een aanvullende financiering voor hun zonnestroominstallatie. Al in 2017 vroeg De Lange bij de RVO een SDE+ subsidie aan voor een zonnestroominstallatie van circa 250 kWp. Door de aanwezigheid van asbest op de daken, liep het project enige vertraging op. Het vervangen van deze asbestdaken is niet alleen een hele klus, het is ook heel kostbaar. De Lange is dan ook op zoek gegaan naar een passende financiering naast de subsidie. EEF heeft hierbij geholpen en een lening verstrekt in aanvulling op de subsidie uit de regeling ‘Van asbest naar duurzaam dak’. Inmiddels liggen alle 740 zonnepanelen op het dak. De verwachte stroomproductie per jaar is circa 225.000 kWh, goed om circa 65 huishoudens van groene stroom te voorzien.

Ook financiering nodig voor uw project?

Heeft u een asbestdak en wilt u net als De Lange ook gebruik maken van de subsidieregeling ‘Van asbest naar duurzaam dak’ én het onafhankelijke advies van het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF)? Of heeft u financiering nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: 085 4000 300 of mail naar info@eef-flevoland.nl. Wij helpen u graag!

Ontwikkelen, realiseren en financieren

Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) is een initiatief van de provincie. Het doel van EEF is het versnellen van de Flevolandse energietransitie. Als onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk of commercieel belang helpt het ondernemers, non-profit organisaties en energiecoöperaties in Flevoland bij de ontwikkeling en realisatie van hun duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Hiervoor heeft de provincie middelen toevertrouwd waarmee EEF in elke fase van een project kan helpen met advies of financiering. EEF is er voor élke uitdaging richting een duurzamer Flevoland.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.