Zoek
Sluit dit zoekvak.

Provincie komt met subsidieregeling vergroenen van daken en gevels

De provincie Flevoland opent in het eerste kwartaal van 2021 een subsidieregeling voor het vergroenen van daken en gevels van gebouwen in Flevolandse steden en dorpen. De regeling is bedoeld voor eigenaren en huurders van woningen, bedrijven en instellingen; denk aan buurthuizen, scholen en kinderdagverblijven. Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) kan helpen bij de voorbereiding, realisatie en financiering voor het vergroenen van daken en gevels. Denk aan hulp bij de subsidieaanvraag of onderzoek of een combinatie met zonnepanelen mogelijk is.

Groene daken zorgen ervoor dat water wordt opgeslagen, waardoor wateroverlast wordt verminderd. Ook helpen groene daken voor verkoeling in de zomer. Andere voordelen zijn bijvoorbeeld de isolatie in huis: koeler in de zomer, warmer in de winter. De biodiversiteit en vergroening leveren tevens een bijdrage aan het beperken van de CO2-uitstoot. Zo is groen op het dak of tegen een gevel niet alleen mooi, maar ook goed!

Door de provincie is een subsidiebedrag beschikbaar gesteld van €450.000,-. De subsidieregeling ligt tot en met 29 januari 2021 ter inzage via het digitale loket van de provincie. De verwachting is dat de eerste aanvragen vanaf maart 2021 ingediend kunnen worden.

Hulp nodig bij uw subsidieaanvraag?

Wilt u uw daken en gevels vergroenen? En heeft u vragen over de subsidieregeling of heeft u hulp nodig bij het aanvragen ervan? Maak dan gebruik van het onafhankelijke advies van Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF). Ook voor de financiering van uw project kunt u bij EEF terecht. Neem vrijblijvend contact met ons op: 085 4000 300 of stuur een e-mail naar info@eef-flevoland.nl. Wij helpen u graag!

Ontwikkelen, realiseren en financieren

Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) is een initiatief van de provincie. Het doel van EEF is het versnellen van de Flevolandse energietransitie. Als onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk of commercieel belang helpt het ondernemers, non-profit organisaties en energiecoöperaties in Flevoland bij de ontwikkeling en realisatie van hun duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Hiervoor heeft de provincie middelen toevertrouwd waarmee EEF in elke fase van een project kan helpen met advies of financiering. EEF is er voor élke uitdaging richting een duurzamer Flevoland.

Hoe kunnen wij u helpen?

Bron foto: Provincie Flevoland.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.