Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Shipcare-directeur Leen Schaap: sluit je aan bij een collectief!

In Lelystad bevindt zich het bedrijf Schaap Shipcare, dat gespecialiseerd is in het repareren, onderhouden en bouwen van stallen en boten. Ook maken ze composiet producten voor de superjachtindustrie. In deze video laat eigenaar Leen Schaap zien wat het bedrijf doet op het gebied van verduurzaming.

Duurzame maatregelen

Leen laat zien dat het bedrijf al een aantal duurzame maatregelen heeft genomen. Zo hebben ze de oorspronkelijke loods omgebouwd door de asbestplaten te vervangen door goed isolerende sandwichpanelen. Daarnaast hebben ze vloerverwarming geïnstalleerd, die in de toekomst ook gebruikt kan worden voor koeling. Ook hebben ze onlangs ledverlichting geïntroduceerd, waardoor ze veel minder energie verbruiken. Dat zie je terug op de energierekening!

Collectieve initiatieven

Als het gaat om toekomstige verduurzaming, houdt Leen dat het nieuws nauwlettend in de gaten. Hij volgt de collectieve initiatieven waar ze zich bij kunnen aansluiten. Ze kijken bijvoorbeeld naar de mogelijkheid om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Voor andere ondernemers die ook willen verduurzamen, adviseert Leen om zich aan te sluiten bij initiatieven zoals het platform Noordersluis en Oostervaart. Door samen te werken en kennis te delen, kun je meer bereiken..

Financiering energieproject

Bij het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) juichen we de inspanningen van bedrijven zoals Schaap Shipcare om duurzamer te worden van harte toe. Wil jij als ondernemer ook bijdragen aan een duurzame toekomst en je bedrijf verduurzamen? EEF financiert grote én kleine energie(besparings)projecten. Denk aan zonnepanelen, laadpalen, ledverlichting, isolatie en warmtepompen. Maar ook grootschalige projecten in zonne-energie, biomassa en geothermie. De verduurzamingsvoucher is speciaal bedoeld voor de investeringen die moeten worden gedaan in de ontwikkelfase. In de gratis online kennisbank vind je alle praktische en handige informatie overzichtelijk bij elkaar.

Wat zijn jouw plannen om te verduurzamen? We denken graag met je mee.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.