Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sportcomplex De Rietlanden Lelystad

Realisatie van een PV-installatie met 1.410 zonnepanelen op het dak van Sportcomplex De Rietlanden in Lelystad.

1.410
zonnepanelen
374 kWp
Vermogen
163 ton
CO2 reductie p.j.
180k euro
financiering
Vreemd
vermogen
in 2016
Uitgevoerd

Sportcomplex De Rietlanden in Lelystad bestaat uit twee grote sporthallen, een turnzaal, buitenspeelvelden, een tweetal vergaderruimtes en een voorziening voor buitenschoolse opvang. In samenwerking met gebouweigenaar Sportbedrijf Lelystad is er in 2016 een energieonderzoek uitgevoerd. Een van de geadviseerde maatregelen was het realiseren van een PV-installatie op het dak van het sportcomplex. Hiervoor was een financiering van 360.000 euro nodig. Deze investering is voor de helft gedragen door de initiatiefnemer van het project: DVPN (Duurzaam Vastgoed Partners Nederland). De andere helft komt uit een financiering van Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF).

“We hebben destijds in een mooie coproductie aan de wens van het sportbedrijf kunnen voldoen. Met onze expertise en de financiële middelen van het EEF hebben we Sportcomplex De Rietlanden verduurzaamd met zonnepanelen op het dak. Dat was toen, in 2016, toch maar mooi de grootste zon PV-installatie binnen de bebouwde kom van Lelystad.” – Sylvain van Ligtenberg, directeur van Enodes.

In totaal wekken de 1.410 zonnepanelen ruim 310.000 kWh per jaar op, wat genoeg is om honderd huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien. Het sportcomplex zelf verbruikt ongeveer 250.000 kWh per jaar. Wat overblijft aan elektriciteit gaat naar de nabijgelegen scholengemeenschap.

Van duurzaam idee naar gerealiseerd project

Energie Expertisecentrum Flevoland draagt bij aan projecten voor zonne-energie, duurzame warmte, maar ook aan energiebesparende projecten voor bedrijven en gemeenten zoals het gebruik van ledverlichting. Initiatiefnemers in de provincie Flevoland die wij hebben geholpen bij de ontwikkeling, realisatie en financiering van hun duurzame energie- en energiebesparingsproject zijn onder andere:

Ik kan ook hulp gebruiken bij mijn project!

Wil je ook je pand verduurzamen en energie besparen? Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) helpt ondernemers, non-profit organisaties en energiecoöperaties in Flevoland met duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Neem contact met ons op. Wij helpen je graag!