Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sportverenigingen gemeente Noordoostpolder gaan gezamenlijk verduurzamen

In juni 2019 heeft DE-on samen met Energieke Regio, Rabobank Noordoostpolder-Urk, Energieadvies Emmeloord, Provincie Flevoland en gemeente Noordoostpolder een informatiebijeenkomst georganiseerd over de energietransitie; speciaal voor sportverenigingen. De interesse in de gemeente Noordoostpolder van sportverenigingen om hun accommodatie te verduurzamen is groot. De afgelopen maanden hebben wij voor tien van de verenigingen uit de gemeente de mogelijkheden uitgezocht.

Sportverenigingen krijgen vaak voldoende adviezen over hoe zij kunnen verduurzamen, maar vaak blijft het daarbij. Het adviesrapport verdwijnt in een la en het realiseren van de plannen blijft uit.

Peter Klein Heerenbrink, adviseur projectontwikkeling bij DE-on:

Niet voor de tien sportverenigingen die nu meedoen in onze pilot. Voor hen voeren we momenteel energiescans uit zodat zij weten wat zij moeten doen om te verduurzamen en wat zij kunnen besparen.”

DE-on werkt hierin samen met het coöperatiefonds van de Rabobank.

Peter:We zijn aan het inventariseren hoe de verenigingen volledig energieneutraal kunnen worden en wat de kosten zijn. Denk hierbij aan het installeren van LED-(veld)verlichting, zonnepanelen en warmtepompen. Zij kunnen hiermee wel 10 tot 20 duizend euro per jaar besparen. Na de inventarisatie kunnen we de verenigingen ook helpen bij de uitvoering van de maatregelen, met expertise én financiering.

Uw sportvereniging ook verduurzamen?

Wilt u ook gebruik maken van het onafhankelijke advies van DE-on Flevoland bij het verduurzamen van uw sportvereniging? Neem dan contact met ons op: 085 4000 300 of info@deonflevoland.nl.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.