Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ruim 28 miljoen euro beschikbaar voor advies over verduurzamen van MKB via nieuwe SVM-subsidie

Staatssecretaris Yesilgöz-Zegerius van Klimaat en Energie heeft een nieuwe subsidie aangekondigd voor het midden- en kleinbedrijf. Via de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) kunnen bedrijven maximaal €2500,- per bedrijfspand subsidie krijgen voor energieadvies op maat over de mogelijkheden voor verduurzaming van hun onderneming. De nieuwe regeling start op 1 oktober 2021 en loopt tot en met 30 september 2022 en er wordt ruim 28,2 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld. Met deze subsidie kunt u de mogelijkheden van verduurzamen per situatie in kaart te brengen. EEF kan u hierbij helpen.

Bekostigen van energieadvies

Voor bedrijven en instellingen die per jaar vanaf 50.000 kWh of 25.000 m³ aardgas verbruiken, geldt de Energiebesparingsplicht. Kleinere bedrijven willen ook wel hun steentje bijdragen, maar weten vaak niet op welke manier ze dit het beste kunnen doen. Met de nieuwe subsidie kunnen kleine bedrijven de financiën bekostigen voor een adviseur die per onderneming uitzoekt wat de beste manier is om energie te besparen en de CO2-uitstoot te beperken. De besparingskansen voor kleinere ondernemingen zijn in essentie gelijk aan die van de grotere bedrijven. Gemiddeld kan er vaak al zo’n 25% bespaard worden. Bij een jaarverbruik van €2.000 tot €12.000,- kan er zo makkelijk €500,- tot €3.000,- per jaar worden bespaard. Met deze nieuwe subsidie kunnen de kosten voor het benodigde energiebesparingsplan bijna volledig worden gedekt, waardoor verduurzamen voor de mkb’er financieel interessanter wordt.

Voorwaarden van de SVM subsidie

Om als bedrijf in aanmerking te komen voor de subsidie mag er per jaar niet meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 m³ aardgas worden verbruikt. Ook mag de onderneming niet meer dan 250 medewerkers (FTE) in dienst hebben en geldt er een maximale jaaromzet van 50 miljoen euro. De subsidie dekt 80% van de gemaakte kosten met een maximum van €2500,- per bedrijfspand. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er een maatregelen uit het verkregen advies dient te worden uitgevoerd. Bij aanvraag van de subsidie moet hiervoor bewijs worden geleverd. Alleen kosten voor energieadvies en ondersteuning gemaakt na 2 augustus 2021 komen in aanmerking. De subsidieaanvraag opent op 1 oktober 2021 om 09:00 uur waarbij subsidies worden verstrekt op volgorde van binnenkomst.

EEF helpt u graag!

Wilt u meer weten over de SVM subsidie of heeft u een specifieke vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op: 085 – 019 6282 of info@eef-flevoland.nl om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag! Samen maken wij Flevoland duurzaam.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.