Zoek
Sluit dit zoekvak.

Terugblik op 2019: een duurzaam jaar voor DE-on

Een duurzaam jaar, dat was 2019 zeker! DE-on heeft grote stappen gezet op het gebied van onafhankelijk duurzaamheidsadvies en financieringen voor ondernemers in de provincie Flevoland. De mooie projecten waar we aan mochten werken hebben te maken met zon op land, zon op dak, warmte, energiebesparing, waterstof en opslag. Een grote diversiteit aan duurzame energie en energiebesparing waar we trots op zijn!

Een overzicht van onze belangrijkste duurzame mijlpalen van 2019:

Eerst een paar cijfers

We hebben in 2019 meer dan 500 initiatiefnemers van duurzame energie en energiebesparingsprojecten in de provincie bereikt via netwerkbijeenkomsten en 1-op-1 gesprekken. We hebben ruim 100 initiatiefnemers kunnen ondersteunen met kennis en expertise. Deze initiatiefnemers zijn onder andere ondernemers, scholen, VVE’s, sportverenigingen, gemeentes en kerken. Er zijn 14 Ontwikkelleningen en donaties verstrekt. De eerste twee Standaard Financieringen zijn verstrekt en er is een ruime pijplijn aan projecten opgebouwd. Daarnaast naderen twee grote Maatwerk Financieringen afronding.

Uitbreiding met DE-on Ondersteuning

DE-on heeft de kennis, mankracht en het netwerk in huis om initiatiefnemers van duurzame initiatieven bij te staan met kennis en capaciteit voor de ontwikkeling van duurzame projecten. Daarom zijn wij in maart -naast het verstrekken van financieringen- gestart met het geven van kennis en ondersteuning. Daarmee willen we projecten versnellen om een emissiereductie van minimaal 15.000 ton CO2 per jaar te realiseren.

Betere condities financieringen

De Provincie Flevoland heeft toestemming gegeven om onze condities van de financieringen te verruimen. Zo kunnen wij een groter gedeelte van de begroting én van het eigen vermogen financieren. Op deze manier zijn wij beter in staat om bij elk project een passende financiering te bieden en daarmee nóg gemakkelijker de energietransitie te versnellen. Deze verbetering van onze financieringspropositie en de aanpassing van de voorwaarden, heeft geleid tot meer projecten in de pijplijn voor de DE-on Standaard Financiering en voor de Maatwerk Financiering.

DE-on Duurzaamheidsvoucher voor ondernemers

Voor veel organisaties is de energierekening een grote en belangrijke kostenpost. Ondernemers willen wel verduurzamen en energie besparen, maar vaak is de investering –en vooral ook de kosten die vooraf gemaakt moeten worden– een grote drempel. Daarom hebben wij de DE-on Duurzaamheidsvoucher in het leven geroepen om voor ondernemers risico’s weg te kunnen nemen in de ontwikkelfase van hun duurzame energieproject (denk aan een haalbaarheidsonderzoek, een technische validatie, etc.). Wanneer een project uiteindelijk niet doorgaat, dan hoeft het bedrag van deze voucher niet terug betaald te worden. DE-on loopt op deze manier het risico en niet de ondernemer.

Vernieuwde website

In 2019 is de DE-on website www.deonflevoland.nl vernieuwd met het oog op een nóg betere dienstverlening. Op onze vernieuwde website vindt u niet alleen een overzicht van onze diensten, de verschillende financieringen en het DE-on nieuws. Ook kunt u zich laten inspireren door onze mooie projecten. Daarnaast versturen wij regelmatig een e-mailnieuwsbrief met updates over de duurzame energie- en energiebesparingsprojecten die wij helpen met advies en financiering. Wilt u ook op de hoogte blijven DE-on? U kunt zich hier inschrijven voor de e-mailnieuwsbrief.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.