Zoek
Sluit dit zoekvak.

Thermen la Mer heeft weer grip op energierekening

Een energierekening die vanwege het stijgen van de gasprijzen enorm opliep. Het was de realiteit voor saunabedrijf Thermen La Mer in Almere. Thermen La Mer gebruikt dagelijks veel energie om de verschillende sauna’s, zwembaden en algemene ruimtes op een aangename temperatuur te houden.

Verduurzamen was de enige manier om weer grip te krijgen op de energierekening. ‘Ook vinden we het belangrijk dat we onze gasten laten zien dat wij begaan zijn met de wereld en het milieu’. Dus schakelde eigenaar Pieter van der Horst de hulp van EEF in. De eerste stap? Het plaatsen van een energiemanagementsysteem om het verbruik van energie te monitoren. Zo wordt snel inzichtelijk hoe en waar je kan besparen.

EEF verstrekte een verduurzamingsvoucher waarmee het energiemanagementsysteem is aangeschaft. Ook keek EEF mee naar het energieverbruik en dacht mee over maatregelen voor verdere verduurzaming. ‘Binnenkort gaan we met hulp van EEF investeren in zonnepanelen op ons dak. Uiteindelijk willen we zero emissie hebben,’ aldus Pieter.

Verduurzamen kan op veel manieren. EEF weet hoe! Wil je weten wat EEF voor jou kan betekenen?

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.