Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tuincentrum Almeerplant Almere

Advies en ondersteuning verduurzaming tuincentrum Almeerplant in Almere-Buiten.

1000
zonnepanelen
Hulp en
ondersteuning
in 2020
Uitgevoerd

Almeerplant is één van de grootste tuincentra van Nederland en hét tuincentrum van Almere, Flevoland, ‘t Gooi en omstreken. In het verleden heeft het tuincentrum zo’n 1.000 zonnepanelen op het dak geplaatst om zichzelf van duurzame energie te kunnen voorzien.

Nu willen zij het grootser aan gaan aanpakken en ook op een ander pand zonnepanelen gaan leggen. In totaal goed voor een gezamenlijke opbrengst van ruim 1,3 MW, waarbij het huidige dak helemaal vervangen wordt voor zonnepanelen. Hiermee willen zij in de toekomst onder andere een laadvoorziening aan hun klanten aan kunnen bieden. Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) heeft meegedacht in de ontwikkeling en financiering van het project.

Bijzonder aan dit project is dat Almeerplant de volledige ontwikkeling van de zonnestroominstallatie zelf op zich neemt en dit ook uitvoert. Voor de financiering werken zij samen met een bank. Een financiering vanuit EEF is voor dit project dan ook niet nodig.

Van duurzaam idee naar gerealiseerd project

Energie Expertisecentrum Flevoland draagt bij aan projecten voor zonne-energie, duurzame warmte, maar ook aan energiebesparende projecten voor bedrijven en gemeenten zoals het gebruik van ledverlichting. Initiatiefnemers in de provincie Flevoland die wij hebben geholpen bij de ontwikkeling, realisatie en financiering van hun duurzame energie- en energiebesparingsproject zijn onder andere:

Ik kan ook hulp gebruiken bij mijn project!

Wil je ook je pand verduurzamen en energie besparen? Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) helpt ondernemers, non-profit organisaties en energiecoöperaties in Flevoland met duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Neem contact met ons op. Wij helpen je graag!