Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bakkerij de Tureluur en adviesbureau Oudeman in Almere gaan duurzaam bouwen in Oosterwold

Bakkerij de Tureluur en Oudeman organisatieadvies -buren van elkaar aan de Tureluursdwarsstraat in Almere- hebben DE-on benaderd mee te kijken met hun duurzame plannen voor de toekomst en advies te geven over de te nemen stappen. Beide bedrijven zijn een pand aan het bouwen in Oosterwold; het groene gebied tussen Almere en Zeewolde waar ruimte is voor inwoners en ondernemers om creatief te bouwen.

In Oosterwold werken de gemeenten Almere en Zeewolde, het Rijksvastgoedbedrijf, de provincie Flevoland en het Waterschap Zuiderzeeland samen aan een bijzondere manier van ‘doe-het-zelf’-gebiedsontwikkeling, waarbij het draait om een groene en duurzame leefomgeving. De bakkerij en het organisatieadviesbureau hebben dan ook grootse plannen voor hun nieuwe panden als het gaat om duurzaamheid en circulair bouwen. Beide ondernemers hadden eerder al gezocht naar een instantie die zonder winstoogmerk met hun plannen mee kon kijken, maar konden die destijds niet vinden. Ze zijn dan ook erg blij dat DE-on via het energieloket van de gemeente op hun pad terecht is gekomen en advies en sturing heeft kunnen geven aan de uitvoerbaarheid van hun ambitieuze plannen in Oosterwold.

DE-on denkt mee

Julia Barton, adviseur projectontwikkeling bij DE-on: “Voor de bakkerij lag de grootste vraag in de financiering van de te nemen duurzaamheidsmaatregelen, denk aan: het installeren van zonnepanele en het aanleggen van een warmtevoorziening. Bij Oudeman hebben we meegedacht over hoe het pand verwarmd zou kunnen worden: elektrisch of met een pelletkachel én op welke manier zij energie op kunnen wekken. Omdat beide ondernemers duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, is het extra leuk om mee te kunnen denken.” Oudeman heeft bijvoorbeeld al een waterfiltersysteem in gebruik dat door middel van waterplanten afvalwater om kan zetten in schoon gerecycled water. En de Tureluur heeft onder andere stro gebruikt voor de isolatie van haar pand.

Kunt u ook hulp gebruiken bij uw duurzame plannen?

Bent u net als Bakkerij de Tureluur en Oudeman organisatieadvies ook op zoek naar onafhankelijk duurzaam advies voor uw pand? Of heeft u financiering nodig? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Bron foto: Facebook Oosterwold

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.