Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duurzaamheidsmaatregelen mogelijk voor uitbreiding Zorgboerderij Flevo Zon

Bij zorgboerderij Flevo Zon worden maandelijks zo’n honderd kinderen en jongeren opgevangen en begeleid. Eerder investeerde de zorgboerderij al in zonnepanelen, zonnecollectoren en een pelletkachel om de gebouwen van duurzaam opgewekte elektriciteit en warmte te voorzien. Sindsdien is het complex beduidend gegroeid. Vanwege deze groei is de warmte en elektra vraag toegenomen voor zowel het bestaande deel van de zorgboerderij als voor een nieuw te bouwen stuk.

Voor de investering van de uitbreiding benut de zorgboerderij reeds haar faciliteiten die beschikbaar zijn vanuit de bank. Hierdoor is er geen geld meer beschikbaar voor de gewenste verduurzamingsmaatregelen. Dankzij een standaard financiering van Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) kunnen deze maatregelen toch doorgang vinden.

Berend Okma van Flevo Zon: “Niet alleen de zorg voor mens en dier staat bij ons hoog in het vaandel. Ook de zorg voor de natuur. Wij vinden het daarom extra belangrijk om ook te zorgen voor een duurzaam complex. Het is fijn dat het EEF ons financieel kon ondersteunen, waardoor we de nieuwe faciliteiten ook kunnen gaan verduurzamen.”

Standaard financiering

Bij een standaard financiering stellen wij tot 75.000 euro beschikbaar waarbij we maximaal 75% van de begroting financieren op basis van een looptijd van vijf tot zeven jaar tegen 2 tot 2,5% rente. Dit geld kan worden ingezet voor de investering in één duurzaamheidsmaatregel, maar ook voor meerdere maatregelen tegelijkertijd. Zorgboerderij Flevo Zon heeft ervoor gekozen om het geld te investeren in de uitbreiding van de huidige zonne-installatie en zonnecollectoren en het plaatsen van een nieuwe pelletkachel. In totaal worden er 46 zonnepanelen bijgeplaatst wat goed is voor jaarlijks zo’n 15.000 kWh stroom.

Kunt u hulp gebruiken bij uw project?

Heeft u vragen, ideeën of een concreet project waarbij u advies van Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! Bel vrijblijvend met een van onze adviseurs op 085 019 6282 of stuur een e-mail naar info@eef-flevoland.nl.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.