Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van boerderij naar windcenter: hoe verduurzaming een hobby werd

Duurzaamheid is belangrijk voor het milieu. De energietransitie is daarom van groot belang. Bedrijven spelen hierin een belangrijke rol en kunnen ook hun steentje bijdragen aan een duurzame toekomst. Maar wat doen deze ondernemers al? Rob Renne van Wind Experience Center 11 Beaufort vertelt in deze video over hoe hij zijn bedrijf verduurzaamde.

Energieverbruik omlaag

Wind Experience Center 11 Beaufort in Nagele is een familiebedrijf dat begon als agrarisch bedrijf. Inmiddels heeft de familie een boerderijwinkel, verkopen ze eigen rundvlees én hebben zij een windmolen informatiecentrum. Het verduurzamen van hun bedrijf begon zo’n zes jaar geleden toen zij op hun energierekening keken. Ze besloten hun energieverbruik anders aan te pakken. Het begon met ledverlichting in de stallen en zonnepanelen op alle daken.

Zelfvoorzienend

Door deze maatregelen zijn zij nu zelfvoorzienend in hun energiebehoefte en zijn ze bezig om van het gas af te gaan, met warmtepompen. Voor de toekomst willen zij nog een accu installeren om nog duurzamer te worden. Dit alles maakt dat zij klaar zijn voor de toekomst.

Tip: zie het als hobby

Als jonge ondernemer heeft Rob wel een tip voor andere ondernemers die hun bedrijf willen verduurzamen. ‘Zie het zelf als een hobby! Dat helpt je om verder te gaan dan alleen te doen wat noodzakelijk is. Het verduurzamen van je bedrijf helpt niet alleen het milieu, maar geeft je bedrijf beter verhaal.

Energietransitie

Wil jij ook een bijdrage leveren aan de energietransitie in de Noordoostpolder en je bedrijf meer verduurzamen? Kijk dan voor meer informatie op de website van het Energy Expertisecentrum Flevoland. Samen werken we aan een duurzamere toekomst!

Wij helpen je graag met het financieren van jouw plannen om te verduurzamen.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.