Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van Brummelen krijgt zonnepanelen door Standaard Financiering

Spuiterij Van Brummelen uit Zeewolde had te maken met congestie op het net; ze konden geen teruglevering op een grootverbruik aansluiting aanvragen, waardoor het plaatsen van zonnepanelen onmogelijk zou zijn. Ze vroegen aan OTG.energy advies over dit probleem, die Van Brummelen weer in contact bracht met ons. Samen konden we ervoor zorgen dat zij in contact kwamen met de juiste partijen; na dit contact mochten wij een Standaard Financiering verstrekken om de panelen te realiseren.

Anne Siepel van OTG.energy bracht Van Brummelen in contact met ons voor een Standaard Financiering. Door gesprekken tussen OTG.energy en Liander werd namelijk duidelijk dat er toch meer mogelijk was dan wat Liander in eerste instantie aangaf. Er was al een SDE++ subsidie afgegeven door de RVO, maar om deze te kunnen benutten moest Van Brummelen een grotere aansluiting krijgen. Omdat het bedrijf graag duurzaam onderneemt, maar niet volledig de eigen middelen wilde inzetten, droegen wij bij in de kosten.

Co2-besparing én dynamische teruglevering

Er ligt een zonnepanelen systeem van 121.800 Wp. Ook zijn er omvormers geplaatst met een dynamische vermogensregeling. Deze slimme omvormers zorgen er voor dat het vermogen naar het stroomnet niet te hoog oploopt als er meer elektriciteit wordt opgewekt.

Edwin Verheijen (Spuiterij Van Brummelen: “Dit project wekt voor ons duurzame energie op, de puntjes worden nu op de i gezet. Op den duur besparen deze zonnepanelen 50 ton Co2 per jaar. We zijn blij met het advies van OTG.energy om met EEF te praten. Door hun gesprekken met Liander bleek er toch heel veel mogelijk te zijn. Een simpele ‘nee’ van een netbeheerder is dus niet altijd een daadwerkelijke ‘nee’ bij netcongestie!”

Ook zonnepanelen plaatsen op uw bedrijfsdak?

Onze Standaard Financiering is interessant voor bedrijven die willen investeren in energiebesparing en/of duurzame energie. De Standaard Financiering bedraagt minimaal € 5.000,- en maximaal € 75.000,-, tot 75% van de begroting. De actuele rente is te vinden op onze pagina over Financieringen. We hanteren een snelle behandeling/uitkering. De looptijd van de financiering is afhankelijk van de betreffende business case, maar uiterlijk 5 tot 10 jaar.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.