Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verduurzamingsvoucher voor Vereniging Energiepark Zwartemeer

Lokaal duurzame elektriciteit produceren. Welke mogelijkheden zijn hiervoor? Dat onderzoekt een groep bewoners en ondernemers aan de Zwartemeerweg in Kraggenburg (Noordoostpolder). EEF stelt hiervoor een verduurzamingsvoucher van € 51.000 beschikbaar aan de Vereniging Energiepark Zwartemeer (een verduurzamingsvoucher).

Collectief keuzes maken

De bewoners en ondernemers richtten samen een eigen vereniging op onder de naam Vereniging Energiepark Zwartemeer. Door zich te verenigen treedt de groep inwoners als een collectief op en maken zij samen keuzes over hun eigen leefomgeving. Zo wil de vereniging collectief energie opwekken.

Haalbaarheidsonderzoek

Dankzij deze verduurzamingsvoucher kunnen de leden van de vereniging een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren voor het toekomstige energiepark. De ruimtelijke mogelijkheden, opbrengstberekeningen, het aanvragen van een transportindicatie en de opties voor systeemintegratie door zon/wind en energieopslag te combineren: het wordt allemaal onderzocht. ‘Wij vinden het belangrijk dat dit soort mooie initiatieven een kans krijgen en stellen daarom graag een verduurzamingsvoucher beschikbaar’, vertelt Shivani Panchoe, adviseur projectontwikkeling bij EEF.

Onze standaard financiering is interessant voor bedrijven die willen investeren in energiebesparing en/of duurzame energie. De Standaard Financiering bedraagt minimaal € 5.000,- en maximaal € 75.000,-, tot 75 procent van de begroting. De actuele rente vind je hier. We hanteren een snelle behandeling/uitkering. De looptijd van de financiering is afhankelijk van de betreffende businesscase, maar uiterlijk 5 tot 10 jaar.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? We hebben voor elk project een financieringsoplossing.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.