Zoek
Sluit dit zoekvak.

Versnelling van de energietransitie in Flevoland met DE-on

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Bron: Column Hage de Vries, directeur Stichting DE-on in Weekbericht Provincie Flevoland.

In 2014 heeft de Provincie Flevoland een subsidie van 6,5 miljoen euro aan de Duurzame Energie- en Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (DE-on) verstrekt met als doel: het versnellen van de energietransitie in de provincie. Inmiddels zijn we met succes vier jaar bezig met het helpen van initiatiefnemers in Flevoland bij de realisatie van duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Op 4 april jl. is het DE-on jaarplan in de Statencommissie Duurzaamheid gepresenteerd met daarin ook voor 2018 mooie ambities!

Het doel van Stichting DE-on is om duurzame projecten van de grond te krijgen en ervoor te zorgen dat deze ook écht gerealiseerd worden. DE-on kan in de rollen van aanjager, regisseur, projectontwikkelaar en financiële participant een versnelling teweeg brengen in de energietransitie. De afgelopen jaren heeft de stichting dan ook al veel mooie projecten mogen helpen en nog belangrijker: realiseren!

>23.000 ton CO2 besparing in 2018

De projecten die tot nu toe zijn goedgekeurd, resulteren in een CO2 besparing van ruim 18.000 ton. In 2018 mikken we erop om deze CO2 besparing te verhogen met nog eens ruim 23.000 ton. We hebben dit jaar een aantal projecten in de pijplijn zitten die daarvoor gaan zorgen. Een grote bijdrage is weggelegd voor het geothermieproject in Luttelgeest.

Grootste focus op zon-pv

Verder ligt in 2018 de focus met name op het realiseren van een aantal zonne-energieprojecten van ‘Zon op Bedrijfsdaken’ in de gemeentes Noordoostpolder, Urk, Dronten, Zeewolde en Lelystad. Na de vele voorbereidingen, gaan voor de zomervakantie de eerste zonnepanelen de daken op. Ook is de bouw van het eerste houtwarmtestation van BeGreen in Lelystad in volle gang en werken we met Groen Gas Almere aan een uitbreiding van de bestaande biomassa vergistingsinstallatie. Daarnaast onderzoeken we of we meer concrete biomassa- en zonprojecten van de grond kunnen krijgen die een financiering nodig hebben. Én willen we meer gaan samenwerken met woningcorporaties om de energiebesparingsmogelijkheden in kaart te brengen en te zorgen voor duurzame energieopwekking.

Helpt u mee?

Het realiseren van deze mooie projecten doen wij niet alleen, maar sámen met de ondernemers en instellingen van Flevoland. Ik kom dan ook graag in contact met mensen die aan de slag willen met duurzame energie en energiebesparing, of mensen die hierin al wat verder gevorderd zijn. Want: duurzame energie in Flevoland is niet iets van DE-on, het is iets van ons allemaal! Met hulp van ons kan de Provincie Flevoland haar koppositie als duurzame energieproducent behouden én de klimaatvriendelijke regio verder uitbouwen. Wilt u daarbij helpen? Kijk dan op deonflevoland.nl of neem direct contact met ons op via info@deonflevoland.nl of 085 4000 300.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.