Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vertraging werkzaamheden elektriciteitsnet in NOP

De uitbreidingen op het middenspanningsnet lopen vertraging op doordat de werkzaamheden complexer blijken en de uitvoeringsorganisatie van de netbeheerder het niet redt om deze tijdig te realiseren. Dit betekent concreet dat veel ondernemers maanden tot jaren langer moeten wachten op (extra) capaciteit.


Joep Weerts, directeur Grootverbruik bij Liander, in hun persbericht: ‘We gaan in gesprek met onze individuele klanten en gemeenten om te kijken of en hoe wij kunnen helpen bij een oplossing, bijvoorbeeld door in te zetten op flexibel vermogen. Daarnaast gaan we in gesprek met onze samenwerkingspartners om de huidige aannemerscapaciteit maximaal op te schalen, om waar mogelijk te versnellen. We gaan bovendien technisch personeel versneld opleiden. Dit alles is maatwerk en vergt tijd. Helaas kunnen we waarschijnlijk niet iedereen helpen.’

Ben jij ondernemer in de Noordoostpolder? Je krijgt bericht van Liander als je op de wachtlijst staat en door deze vertraging geraakt wordt. Twijfel je toch of jij hier ook last van zal krijgen? Neem dan contact met ons op en we kijken graag met je mee.


‘Vaak is er ondanks netcongestie nog veel meer mogelijk dan je denkt!’, zegt energie-expert Nelianne van Bloemendaal. Haar kennis en inzet zijn van onschatbare waarde voor bedrijven die te maken krijgen met netcongestie. Netcongestie is een uitdaging. Er is niet één simpele oplossing. Het vraagt om een mix van inzicht, energiebesparing, slim energiebeheer, innovatieve samenwerkingen en technische upgrades.

Nelianne en het team van EEF staan klaar om jouw onderneming door dit complexe landschap te leiden. Van het ontmaskeren van verborgen energievreters tot het creëren van inzicht in het energiegebruik en het meedenken over het delen van energie, EEF biedt de kennis en ondersteuning die nodig zijn om duurzame stappen te zetten.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.