Zoek
Sluit dit zoekvak.

Provincie Flevoland – Wat is de Regionale Energie Strategie?

Ook de provincie Flevoland heeft de ambitie om in 2050 CO-neutraal te zijn. Dat staat omschreven in de Regionale Energiestrategie (RES) van de provincie. Flevoland is één van de 30 RES-regio’s in Nederland en beschrijft in de RES wat welke keuzes er gemaakt worden op het gebied van duurzame energie. Wat de RES inhoudt? En wat de inwoners van Flevoland ervan merken? De Flevolandse Julia gaat er over in gesprek met Gedeputeerde Jop Fackeldey.

Meer informatie over de Regionale Energie Strategie (RES) Flevoland vindt u op: https://fea.nl/over-res/.

Hoe draagt EEF bij aan de RES?

Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) is een initiatief van de provincie Flevoland om de energietransitie te versnellen. Wij helpen ondernemers en instellingen bij de voorbereiding, financiering en realisatie van duurzame energie- en energiebesparingsprojecten zoals zonne-energie, ledverlichting, aardwarmte, biomassa en biogas.

EEF is er voor bedrijven, scholen, sportverenigingen, VvE’s, overheden en coöperaties. Met een team van onafhankelijke adviseurs helpen wij met:

  • Advies en praktische kennis
  • Financieringen vanaf kleine bedragen tot 1,5 miljoen euro
  • Én een sterk netwerk in de duurzame energiesector
Kunt u hulp gebruiken?

Bent u bezig met een duurzaam energie- of energiebesparingsproject en kunt u hulp gebruiken? Wat uw vraag ook is. Wij staan voor u klaar! Neem dan contact met ons op door te bellen naar 085 4000 300 of te e-mailen naar info@eef-flevoland.nl.

Duurzame energie is in de toekomst broodnodig. We zijn koploper, dat willen we blijven, maar daar moeten we echt nog heel veel voor doen. En dat kan alleen als we niet alleen opwekken, maar ook energie besparen. De schoonste energie is immers de energie die we niet op hoeven te wekken. Daar gaan we met z’n allen voor!

Jop Fackeldey – Gedeputeerde

RES Flevoland

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.