Zoek
Sluit dit zoekvak.

Visbedrijf Seafresh gaat voor zonnepanelen

Duurzamer werken is belangrijk voor het milieu. Daarom werken we samen aan de energietransitie op Urk en in Flevoland. In deze video vertelt directeur Jan Ras van Seafresh op Urk hoe duurzaamheid bij hen hoog op de agenda staat.

Seafresh houdt zich bezig met het inkopen en verkopen van verse vis. Maar naast deze kernactiviteit, zette het bedrijf ook flinke stappen gezet met verduurzaming. Zo zijn er in 2019 ruim 500 zonnepanelen op het dak van het nieuwbouwpand geplaatst, en in het tweede nieuwbouwpand nog eens 550 panelen. Een aanzienlijke besparing op de energiekosten.

Maar dat is niet het enige wat Seafresh doet om te verduurzamen. Dat gebruikt ook recyclebare verpakkingen en warmte vanuit de koelinstallatie om het elektriciteitsverbruik te verminderen. Daarnaast is er een plan bedacht om het afvalwater van de verpakkingslijn op te vangen en te filteren, om vervolgens te gebruiken voor de schoonmaak van het bedrijf.

Jan Ras benadrukt dat het belangrijk is om goed te luisteren naar specialisten en te blijven kijken naar de mogelijkheden om te verduurzamen. ‘Het hoeft niet allemaal in één keer, maar stap voor stap kun je als bedrijf grote stappen zetten en uiteindelijk besparen op kosten.’ Bij Seafresh zijn ze nog steeds bezig met het uitbreiden van hun verduurzaming, bijvoorbeeld door hun vloerverwarming en diepvriesvis te verduurzamen.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan de energietransitie op Urk en je bedrijf verduurzamen? Wij helpen je graag!

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.