Zoek
Sluit dit zoekvak.

DE-on denkt mee met volgende stappen verduurzaming Almeerplant

Het doel van DE-on, als duurzame energie- en ontwikkelmaatschappij, is om duurzame energieprojecten in de provincie Flevoland écht van de grond te krijgen. Enerzijds doen we dat door het verstrekken van financieringen. Anderzijds door ondernemers vooruit te helpen die bij het realiseren van hun project vragen en/of barrières tegenkomen. Een mooi voorbeeld hiervan is tuincentrum Almeerplant in Almere-Buiten waar DE-on heeft meegedacht in de ontwikkeling en financiering van hun project.

Almeerplant is één van de grootste tuincentra van Nederland en hét tuincentrum van Almere, Flevoland, ‘t Gooi en omstreken. In het verleden heeft het tuincentrum zo’n 1.000 zonnepanelen op het dak geplaatst om zichzelf van duurzame energie te kunnen voorzien. Rico Blijleven, mede-eigenaar van Almeerplant:

“We willen het nu groter gaan aanpakken en ook op een ander pand van ons zonnepanelen gaan leggen. In totaal goed voor een gezamenlijke opbrengst van ruim 1,3 MW, waarbij het huidige dak helemaal vervangen wordt voor zonnepanelen. Hiermee willen wij in de toekomst onder andere een laadvoorziening aan onze klanten aan kunnen bieden.”

Met een duidelijk financieringsplan naar de bank

Julia Barton, adviseur projectontwikkeling bij DE-on: “Bijzonder aan dit project is dat Almeerplant de volledige ontwikkeling van de zonnestroominstallatie zelf op zich neemt en dit ook uitvoert. Een hele mooie prestatie!” De financiering voor het project van Almeerplant is nog niet rond, maar hier zal de bank begin volgend jaar uitsluitsel op geven. Een financiering vanuit DE-on is voor dit project dan ook niet nodig. Rico: “Ik ben blij dat DE-on met ons mee heeft gedacht over de ontwikkeling en financiering van ons project. Op deze manier hebben wij helder inzicht gekregen in alle mogelijkheden en kunnen we met een duidelijk financieringsplan naar de bank.”

Onafhankelijk advies

Als stichting werkt DE-on volledig onafhankelijk. Zonder winstoogmerk of commercieel belang ondersteunen wij initiatiefnemers van duurzame energie- en energiebesparingsprojecten bij de ontwikkeling, realisatie en financiering. Julia:

“Het grote voordeel van DE-on is dat het ons niet uit maakt hoe een duurzaam project gerealiseerd wordt en of wij als stichting daar een actieve rol in hebben of niet. We hebben maar één doel en dat is dat het project gerealiseerd wordt! Wij hebben dus ook geen commercieel belang: we hoeven de ondernemers niets te verkopen. Deze onafhankelijkheid maakt dat veel ondernemers ons benaderen voor hulp bij het realiseren van hun projecten.”

Kunt u ook hulp gebruiken?

Heeft u vragen, ideeën of een concreet project waarbij u advies van DE-on kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! Bel vrijblijvend met een van onze adviseurs op 085 4000 300 of stuur een e-mail naar info@deonflevoland.nl.

Bron foto: Almeerplant.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.