Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Volledig energieneutraal in 2050: het kan!

Bron: Column Hage de Vries, directeur Stichting DE-on in Weekbericht Provincie Flevoland.

Tijdens de klimaatconferentie in Parijs twee jaar geleden, zijn er afspraken gemaakt om in 2050 een energieneutrale gebouwde omgeving te hebben en dus net zoveel energie op te wekken als te gebruiken. Een ambitieuze afspraak waar al hard én met succes aan wordt gewerkt. Ook in de provincie Flevoland, die zelfs in 2030 al energieneutraal wilt zijn. Toch is de omschakeling naar een energieneutraal bedrijf voor de meeste ondernemers vaak niet geheel vanzelfsprekend.

Ontwikkelingsmaatschappij biedt uitkomst

Duurzame energie en energiebesparingsmaatregelen staan bij veel bedrijven hoog op de agenda. Het nemen van de juiste maatregelen resulteert in lagere exploitatiekosten, een duurzame uitstraling én een goede voorbereiding op 2050. Maar: er zijn soms beren op de weg. Zo ervaren ondernemers gebrek aan tijd en kennis om duurzame energie- en energiebesparingsprojecten te ontwikkelen naast de normale operationele bedrijfsvoering. Ook vinden zij de aanvangsinvestering van duurzame energieprojecten vaak te hoog. Voor dit soort twijfels biedt een ontwikkelingsmaatschappij als DE-on Flevoland uitkomst. Met de juiste kennis, specifieke producten én financiële middelen kunnen beide drempels weggenomen worden.

Probleemloos investeren in kansrijke projecten, denkt u mee?

Met DE-on heeft de provincie Flevoland haar eigen energiefonds en ontwikkelingsmaatschappij. Hiervoor heeft de provincie 6,5 miljoen euro beschikbaar gesteld om de energietransitie te versnellen. Als DE-on willen we onze slagkracht graag vergroten om alle bedrijven in de provincie Flevoland te verduurzamen. Dat vergt een nieuwe aanpak. Hier werken we dan ook hard aan, zodat er straks probleemloos geïnvesteerd kan worden in kansrijke duurzame projecten en we weer een stap dichterbij een energieneutraal 2030 zijn.

Daarom zijn wij op zoek naar Flevolandse ondernemers die hier samen met ons aan mee willen denken en werken. Bent u daarin geïnteresseerd? Dan horen wij graag van u. Neem contact met ons op via info@deonflevoland.nl of 085 4000 300.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.