Zoek
Sluit dit zoekvak.

Voorwaarden standaard financiering door EEF nu nog aantrekkelijker

EEF biedt nog betere financieringsvoorwaarden voor ondernemers en instellingen.

Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) biedt organisaties en mkb’ers die willen investeren in duurzame energie en/of energiebesparende maatregelen, de mogelijkheid om een standaard financiering aan te trekken tot 75.000 euro. Met deze financiering kunnen organisaties bijvoorbeeld zonnepanelen installeren, overgaan op een warmtepompinstallatie of kiezen voor een energiezuinig ledverlichtingssysteem. De standaard financiering biedt EEF al langer aan, maar vanaf eind vorig jaar zijn de financieringsvoorwaarden voor deze lening nóg aantrekkelijker dan ze al waren. Hiermee hoopt EEF nog meer ondernemers in Flevoland over de streep te halen om te investeren in duurzame energie.

Lagere rente

Voorheen verstrekte EEF standaard financieringen tegen een rente tussen 3% en 3,5%. Nu is de rente gezakt naar tussen 2% en 2,5%. EEF hanteert doorgaans een snelle behandeling én uitkering (ca vier weken) waardoor de financiering op korte termijn beschikbaar wordt gesteld.

De looptijd van een standaard financiering is 5 jaar aansluitend. Voor een financiering van een zonnestroominstallatie kunnen we ook 7 jaar toepassen. Bij een looptijd van vijf jaar is de rente 2% en bij 7 jaar 2,5%. Mocht er sprake zijn van een project dat niet aansluit bij de genoemde looptijden, kunnen we uiteraard ook meer maatwerk leveren.

Snelle afhandeling en geen business case meer nodig

In een tijdsbestek van ongeveer 4 weken kunnen we u aanvraag behandelen, en heeft u geld op uw rekening. Het aanvraagproces voor de standaard financiering is versimpeld. Zo hoeven ondernemers nu geen business case meer aan te leveren van het project waarin geïnvesteerd wordt en wordt de financiering beoordeeld op basis van de meest recente jaarcijfers (balans, en winst en verliesrekening met toelichting). Op basis van die cijfers wordt bepaald of de leningnemer voldoende kasstromen heeft om aan de rente -en aflossingsverplichtingen  te voldoen.

Kunt u hulp gebruiken bij uw project?

Heeft u vragen, ideeën of een concreet project waarbij u advies van Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! Bel vrijblijvend met een van onze adviseurs op 085 019 6282 of stuur een e-mail naar info@eef-flevoland.nl.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.