Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wijziging Raad van Toezicht Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF)

Per 1 oktober heeft Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) Monique Voogt verwelkomd als nieuw lid van de Raad van Toezicht (RvT). Zij kreeg het stokje overgedragen van Gerrit Jan Zijlstra, die afscheid neemt. Samen met Hans Schut en Max Oosterhuis vormde Gerrit Jan sinds de oprichting van Stichting DE-on in 2014 de RvT. Bij het samenstellen van de RvT is destijds gezorgd voor een multidisciplinair team met zowel financiële, juridische en technisch inhoudelijke inbreng als kennis van de laatste marktontwikkelingen. Op basis van zijn ruime ervaring in de (duurzame) energiesector bracht Gerrit Jan veel technisch-inhoudelijke kennis en een scherpe visie in.

Gerrit Jan Zijlstra:

Energie is iets wat iedereen nodig heeft en waarvan de productie en het gebruik van grote invloed is op de leefomgeving en het klimaat. Mijn focus in de energiesector ligt daarom altijd bij efficiëntie en duurzaamheid.”

Lees het volledige interview (uit 2018) met Gerrit Jan Zijlstra hier terug. 

Willem Enklaar, directeur EEF:

“We kijken met een zeer positief gevoel terug op de zes jaar dat Gerrit Jan aan onze Raad van Toezicht heeft deelgenomen. We zijn hem erg dankbaar voor de waardevolle bijdragen, die met zijn kennis, expertise én kritisch betrokken blik mee sturing hebben gegeven aan belangrijke besluiten en oplossingen. We verwelkomen tegelijkertijd Monique Voogt, die met haar jarenlange ervaring in onze markt, technisch inhoudelijk en systemisch, een geweldige opvolger is van Gerrit Jan.”

Over Monique Voogt

Monique Voogt (MSc) is medeoprichter van SQ Consult, een adviesbureau dat zich richt op advies van energie- en klimaatstrategieën, beleidsontwerp en -analyse. Sinds 1994 is zij werkzaam als adviseur op het gebied van klimaatverandering, hernieuwbare energie en energie-efficiëntie en heeft zij een groot (nationaal en internationaal) netwerk en een uitgebreid trackrecord opgebouwd op het gebied van adviesopdrachten en teammanagement.

“Al ruim 25 jaar ondersteun ik (inter)nationale overheden in ontwerp en implementatie van energie- en klimaatbeleid. Onder andere de Europese duurzame energierichtlijn, regelgeving voor energiebesparing en emissiehandel. Mijn motto hierbij is altijd: Je kunt pas goed beleid maken als je begrijpt hoe dit in de praktijk werkt. Dus: hoe helpt het beleid of de financiële ondersteuning nou écht bij het realiseren van een zonnepark? Of hoe verlaagt het de energierekening van een bedrijf? Dit is waar Energie Expertisecentrum Flevoland en ik elkaar vinden. Ik hoop dat ik de komende jaren veel van mijn ervaring kan delen om EEF te helpen goede projecten te ondersteunen en daarmee de energietransitie in Flevoland te versnellen. De ervaringen in de afgelopen jaren hebben geleerd dat hier veel potentieel voor is en EEF veel kan bereiken. Ik heb er zin in!”

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.