Zoek
Sluit dit zoekvak.

Woningen duurzaam verwarmd door een EEF ontwikkellening

Aardgas wordt bij nieuwbouwwoningen niet meer gebruikt, en bij bestaande bouw wordt gekeken naar alternatieven om de woning te verwarmen. Geohita B.V. (in Emmeloord) is een ontwikkelaar van kleinschalige warmtenetten, die in deze behoefte voorziet. Het is haar missie om duurzame, collectieve warmtenetten te ontwikkelen, realiseren en exploiteren voor woningbouwprojecten.

Geohita vroeg een ontwikkellening aan bij EEF, zodat ze nóg meer warmtenetten kan ontwikkelen die niet op het gasnet worden aangesloten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van aardwarmte. Met de lening werd het mogelijk om de bedrijfsvoering door te zetten en de ontwikkeling van warmtenetten op te schalen.

Geen deadlines

Het mooie van deze ontwikkellening, is dat het resultaat ervan in de komende jaren te zien blijft. Het ging hier niet om een bepaald project met een deadline, maar om de continuering van de bedrijfsvoering. Geohita heeft na het verstrekken van de ontwikkellening al een aantal mooie projecten kunnen afronden.

Henno van der Roest, adviseur Financiën bij EEF: “Het is indrukwekkend om te zien hoe Geohita woningen gasloos verwarmt door aardwarmte te gebruiken. Het is een bewezen techniek die breed toegepast kan worden.”

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in de EEF Ontwikkellening en kunnen wij u ondersteunen bij het ontwikkelen van uw duurzame energie- en energiebesparingsproject? Neem dan contact met ons op om de voorwaarden te bespreken.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.