Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zó verduurzaamt de Kringloper

De energietransitie gaat niet alleen over het overstappen op duurzame energie, maar ook over het verduurzamen van de manier waarop we consumeren. Kringloopwinkels zijn hierbij een belangrijk onderdeel, omdat ze zorgen voor hergebruik van spullen en daarmee afval verminderen. Susan Douwma van De Kringloper in Almere over de verduurzaming van onze samenleving.

Tweede leven voor spullen

De Kringloper is een kringloopwarenhuis dat zoveel mogelijk goederen die nog een ronde mee kunnen een tweede leven geeft. Spullen worden nagekeken, schoongemaakt, geprijsd en waar nodig gerepareerd voordat ze weer in de winkel worden verkocht. Voor Susan is verduurzaming belangrijk omdat zij en haar collega’s een voorbeeldfunctie hebben. Door klanten bewust te maken van de waarde en levensduur van spullen, hoopt ze bij te dragen aan een duurzamere samenleving.

Besparen op energiekosten

Om zelf ook duurzaam te zijn, heeft De Kringloper alle verlichtingsarmaturen in het pand vervangen door ledverlichting. Naast het verduurzamen van spullen is ook het besparen op energiekosten een belangrijke overweging. Maar er zijn nog meer plannen voor de toekomst! Zo houdt Kringloper de ontwikkelingen van lichtere zonnepanelen in de gaten en willen ze mogelijk in de toekomst het hele dak vol leggen.

Blijf de energietrends volgen

Voor jonge ondernemers die willen bijdragen aan verduurzaming heeft Susan een simpele tip: blijf de trends volgen. Op social media zijn er groepen te vinden die zich bezighouden met duurzaam ondernemen en zo kun je inspiratie opdoen en kijken wat er mogelijk is voor jouw bedrijf.

Financiering energieproject

Bij Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) zijn we blij om te zien dat bedrijven zoals De Kringloper bijdragen aan een duurzamere toekomst. Wil jij ook bijdragen aan de energietransitie en je bedrijf verduurzamen? EEF financiert grote én kleine energie(besparings)projecten. Denk aan zonnepanelen, laadpalen, ledverlichting, isolatie en warmtepompen. Maar ook grootschalige projecten in zonne-energie, biomassa en geothermie. De verduurzamingsvoucher is speciaal bedoeld voor de investeringen die moeten worden gedaan in de ontwikkelfase. In de gratis online kennisbank vind je alle praktische en handige informatie overzichtelijk bij elkaar.

Wat zijn jouw plannen om te verduurzamen? We denken graag met je mee.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.