Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zon ondernemend Zeewolde gaat voor Zon op Bedrijfsdaken

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Gemeente Zeewolde vindt duurzaamheid belangrijk en wil ondernemers stimuleren om zonnepanelen op hun bedrijfsdaken te plaatsen. Daarom is het project Zon ondernemend Zeewolde gestart voor ondernemers die op korte termijn willen instappen in zonne-energie mét of zonder eigen investering.

Binnen dit project wordt de oppervlakte van deelnemende bedrijfsdaken in de gemeente gebundeld. Hierdoor gaan de inkoopkosten voor zonnepanelen omlaag, worden risico’s geminimaliseerd en komt het project in aanmerking voor aantrekkelijke projectfinanciering. Daarnaast worden de ondernemers volledig ontzorgd. Ondernemers in Zeewolde kunnen nu zonnepanelen laten installeren op hun dak en de opgewekte groene stroom afnemen zonder hier zelf in te investeren.

Bevri Banden N.V. doet al mee!

Verschillende bedrijven in Zeewolde hebben zich inmiddels al aangemeld voor deelname. Eén van deze bedrijven is BEVRI BANDEN N.V.

Jitze van den Berg, eigenaar BEVRI: “Ik probeer, waar mogelijk, voor duurzame opties te kiezen. Dit heeft de toekomst, maar het moet natuurlijk ook financieel aantrekkelijk zijn. Ik vind het positief dat de gemeente het initiatief heeft genomen voor dit project. Niks wordt opgelegd en je kunt deelnemen op een manier die bij jouw bedrijf past.

Subsidieronde oktober 2017, doet u ook mee?

De gemeente Zeewolde faciliteert, in samenwerking met Stichting DE-on, de aanvraag van SDE+ subsidie voor dit project. Begin oktober wordt een gezamenlijke subsidieaanvraag bij het Rijk ingediend, waarna het project wordt opgezet. Dus u heeft nog maar een paar weken de tijd om mee te doen. Heeft u interesse, een dak met minimaal 150 m2 dakoppervlakte, bij voorkeur een grootverbruiksaansluiting én wilt u op korte termijn de kansen van zonne-energie pakken? Doe dan mee met Zon ondernemend Zeewolde!

Uw bedrijf aanmelden

Ondernemers uit de gemeente Zeewolde die willen deelnemen aan het project Zon ondernemend Zeewolde, kunnen zich aanmelden voor de nieuwe subsidieronde van oktober 2017 door een e-mail te sturen aan Martine Niezink, adviseur projectontwikkeling Stichting DE-on, via: m.niezink@deonflevoland.nl.

Bron: persbericht gemeente Zeewolde.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][us_single_image image=”5643″ link=”url:https%3A%2F%2Fwww.zeewolde-actueel.nl%2Fartikelen-week-36-2017%2Fzonnepanelen-op-bedrijfsdaken|title:Zon%20ondernemend%20Zeewolde|target:%20_blank|”][us_testimonial author=”Egge-Jan de Jonge” company=”Wethouder economie, gemeente Zeewolde” img=”5644″]De tijd is rijp om nu ook de bedrijfsdaken in Zeewolde ten volle te benutten voor zonne-energie. Daarom zijn wij met Zon ondernemend Zeewolde gestart en willen wij sámen met ondernemers nóg meer de focus leggen op duurzaamheid.[/us_testimonial][/vc_column][/vc_row]

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.