Zoek
Sluit dit zoekvak.

Realiseer uw duurzaamheidambities samen met Zon-ondernemend Zeewolde

Energie halen uit de zon. Dat kan voor bedrijven heel interessant zijn. Je verlaagt op een effectieve manier de kosten op energie en je werkt tevens aan een duurzame(re) bedrijfsvoering. Samen met energiecoöperatie Zeenergie en de Duurzame Energie- en Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (DE-on), met ondersteuning door Bedrijfskring Zeewolde, is de gemeente eind mei 2017 het project Zon-ondernemend Zeewolde gestart. Het doel van dit project is het verduurzamen van Zeewolde, door zoveel mogelijk ondernemers te enthousiasmeren om zonnepanelen te plaatsen.

Inmiddels hebben 10 lokale bedrijven zich aangemeld. “We hopen dat er nog meer bedrijven geïnteresseerd zijn om mee te doen,” laat John de Vries, beleidsmedewerker Duurzaamheid van de gemeente Zeewolde weten. “Hoe meer bedrijven meedoen, des te meer voordeel er te halen valt.” Extra motivatie om nu je bedrijfsdak geld op te laten leveren met zonnepanelen is de SDE+ subsidie die bedrijven kunnen ontvangen op de groene stroom die met de zonnepanelen geleverd wordt. Deze Rijkssubsidieregeling kent na de zomer een nieuwe inschrijfperiode. De regeling is dat jaar nog beschikbaar en het is de vraag of een nieuwe regeling deze in stand houdt.

Volledige ontzorging

Aantrekkelijk is ook dat bedrijven die meedoen met dit project volledig worden ontzorgt. Het ontzorgen heeft betrekking op het onderzoeken van de mogelijkheden van het dak, het organiseren van collectieve voordelen (aanschaf zonnepanelen en installateur) en het aanvragen van de SDE+ subsidieaanvraag. De bedoeling is om bij de ontwikkeling en realisatie zoveel mogelijk lokale ondernemers in te zetten.

Bundelen van de bedrijfsdaken

De kracht van het ‘Zon-ondernemend Zeewolde’ is het bundelen van de bedrijfsdaken in Zeewolde. “Op die manier wordt gebruik gemaakt van schaalvoordeel en is het plaatsen van zonnepanelen voor ondernemers goed financierbaar,” licht Martine Niezink, adviseur projectontwikkeling DE-on toe. “Zo kunnen ondernemers hun eigen groene stroom afnemen tegen een aantrekkelijke prijs, zonder te investeren. En, als ondernemers wel investeren, wordt een significant groter financieel rendement behaald dan bij een op zichzelf staand project.”

Geïnteresseerd?

Het project Zon-ondernemend Zeewolde richt zich op (bedrijfs)daken met een oppervlak van 150 m2 of groter. Ondernemers die geïnteresseerd zijn, kunnen zich aanmelden bij Stichting DE-on, via een e-mail naar m.niezink@deonflevoland.nl.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.