Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zonne-energie op daken van broeikas in Luttelgeest

Zonnewijzer B.V. heeft plannen om zonnepanelen te plaatsen op de daken van een broeikas in Luttelgeest. DE-on is gevraagd te helpen bij het selecteren van een geschikte partij voor de uitvoering van het zonne-energieproject project van maar liefst 12mWp vermogen én voor de aantrekking van financiering voor het project.

Karen Friele, adviseur projectontwikkeling bij DE-on: “Op dit moment zijn wij in de afrondende fase van de EPC-uitvraag voor het project, waarbij wij een partij vragen het systeem te ontwerpen, in te kopen en te bouwen. We hebben een aantal geschikte partijen geselecteerd, de uitvraag opgesteld en toegestuurd en een schouw op locatie laten uitvoeren. Vervolgens hebben we deze bedrijven gevraagd zich in te schrijven met een aanbieding.”

Op de kas komen naar verwachting  zo’n 29.000 zonnepanelen te liggen die samen goed zijn voor een vermogen van maar liefst 12 mWp en een geschatte energieopbrengst van ongeveer 9 miljoen kWh. Hiermee kunnen zo’n 3.000 huishoudens van stroom worden voorzien. DE-on gaat Zonnewijzer ook helpen in het vervolgtraject. Karen: “We helpen bij de verdere ontwikkeling van het project én het vinden van de juiste financiering. Het kan goed dat we vanuit DE-on ook zelf een deel van de financiering verzorgen.”

Ook advies nodig voor uw duurzame energieproject?

Wilt u ook gebruik maken van het onafhankelijke advies van DE-on Flevoland bij uw duurzame energie- en energiebesparingsproject? Neem dan contact met ons op: 085 4000 300 of info@deonflevoland.nl.

Ontwikkelen, realiseren en financieren

Het doel van DE-on is het versnellen van de energietransitie in Flevoland. Hiervoor heeft de provincie ons 7,5 miljoen euro geleend. Als onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk of commercieel belang helpen wij ondernemers en instellingen in Flevoland om duurzame energieprojecten en energiebesparingsprojecten te ontwikkelen, te realiseren en te financieren.

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.