Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zonnepanelen op uw dak: is dat financieel aantrekkelijk voor u?

Ondanks dat het dak van een kantoorpand of bedrijfsgebouw doorgaans veel zonlicht vangt, blijft het oppervlak nog (te) vaak onbenut. Terwijl het plaatsen van zonnepanelen op een bedrijfsdak juist de moeite waard is! Het levert ondernemers niet alleen een positieve bijdrage aan het milieu op, zij kunnen ook rekenen op een behoorlijke besparing op de energiekosten én een duurzaam imago van hun bedrijf. Maar: hoe weet u of het plaatsen van zonnepanelen voor uw situatie financieel aantrekkelijk is? Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) heeft een Excel business case voor u opgesteld.

De Excel business case: ‘Zonnepanelen met SDE+ subsidie’ in onze Kennisbank is ontwikkeld om initiatieven en initiatiefnemers binnen de Provincie Flevoland te helpen bepalen of het realiseren van zonnepanelen op een dak een financieel aantrekkelijke activiteit is. Het geeft een inschatting van het rendement voor drie scenario’s op basis waarvan u uw zonne-energie project kunt realiseren:

  1. 100 procent gefinancierd met eigen geld;
  2. Gefinancierd met eigen geld en een banklening op basis van een project financieringsstructuur;
  3. Op basis van de verhuur van uw dak. In dat geval krijgt u alleen de inkomsten uit de verhuur van uw dak.

Download Excel business case: Zonnepanelen met SDE+ subsidie >

Vul de gegevens van uw project in in de Excelsheet en ontdek wat de terugverdientijd, het rendement en de winst is voor uw eigen project.

Kunt u hulp of advies gebruiken bij uw project?

Heeft u vragen over het plaatsen van zonnepanelen op uw dak of loopt u tegen uitdagingen aan? Neem dan contact op met Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF). Wij zijn een initiatief van de provincie Flevoland om de energietransitie te versnellen en helpen u graag met élke uitdaging richting een duurzamer Flevoland! Bel vrijblijvend met een van onze adviseurs op 085 4000 300 of stuur een e-mail naar info@eef-flevoland.nl.

Kennisbank

Bent u op zoek naar praktische informatie en inspiratie over het ontwikkelen, realiseren en financieren van duurzame energie- en energiebesparingsprojecten overzichtelijk bij elkaar?
U vindt het in onze Kennisbank!

Het laatste nieuws

Wij helpen je graag!

Heb je vragen, ideeën of een concreet project en wil je de ontwikkeling en/of de financiering daarvan met Energie Expertisecentrum Flevoland bespreken? Neem dan contact met ons op.