Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zonnepark Lelystad

Realisatie van een grondgebonden zonnepark met 7.129 zonnepanelen aan de Vlotgrasweg in Lelystad.

7.129
zonnepanelen
2.3 MWp
Vermogen
1.144 ton
CO2 reductie p.j.
500k euro
financiering
Achtergesteld
vermogen
in 2018
Uitgevoerd

Agrarier Mathé Vermunt uit Lelystad wilde vanuit zijn onderneming kunnen bijdragen aan de energietransitie. De optie om windmolens neer te zetten viel af vanwege Lelystad Airport; een zonnepark op de landbouwgrond was daarom een logisch alternatief. Op het perceel van bijna 3 hectare aan de Vlotgrasweg in Lelystad is in 2018 ‘Zonnepark Lelystad’ als pilot van de provincie gerealiseerd. Het zonnepark met in totaal 7.129 zonnepanelen is goed voor de duurzame energiebehoefte van zeker 600 huishoudens.

Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) heeft een lening verstrekt ter invulling van het eigen vermogen van het project.

Van duurzaam idee naar gerealiseerd project

Energie Expertisecentrum Flevoland draagt bij aan projecten voor zonne-energie, duurzame warmte, maar ook aan energiebesparende projecten voor bedrijven en gemeenten zoals het gebruik van ledverlichting. Initiatiefnemers in de provincie Flevoland die wij hebben geholpen bij de ontwikkeling, realisatie en financiering van hun duurzame energie- en energiebesparingsproject zijn onder andere:

Ik kan ook hulp gebruiken bij mijn project!

Wil je ook je pand verduurzamen en energie besparen? Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) helpt ondernemers, non-profit organisaties en energiecoöperaties in Flevoland met duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Neem contact met ons op. Wij helpen je graag!