Zoek
Sluit dit zoekvak.

Grootschalig zonnepark Schokland

Financiering voor een haalbaarheidsonderzoek van een grootschalig zonnepark in Schokland.

Ontwikkellening
in 2019
Uitgevoerd

In de gemeente Noordoostpolder is een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd waarbij de mogelijkheden voor een grootschalig zonnepark in Schokland zijn bekeken. De grond is namelijk minder geschikt geworden voor landbouw, waardoor lokale ondernemers bekijken of het mogelijk is om de grond voor andere activiteiten te gebruiken, waaronder een zonnepark. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een lokaal adviesbureau en is voorgefinancierd door Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF).

De lening van EEF is verstrekt aan Vereniging Zonnepark Schokland om allereerst het haalbaarheidsonderzoek te financieren en vervolgens het ontwikkeltraject in te kunnen gaan.

Van duurzaam idee naar gerealiseerd project

Energie Expertisecentrum Flevoland draagt bij aan projecten voor zonne-energie, duurzame warmte, maar ook aan energiebesparende projecten voor bedrijven en gemeenten zoals het gebruik van ledverlichting. Initiatiefnemers in de provincie Flevoland die wij hebben geholpen bij de ontwikkeling, realisatie en financiering van hun duurzame energie- en energiebesparingsproject zijn onder andere:

Ik kan ook hulp gebruiken bij mijn project!

Wil je ook je pand verduurzamen en energie besparen? Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) helpt ondernemers, non-profit organisaties en energiecoöperaties in Flevoland met duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Neem contact met ons op. Wij helpen je graag!